Heeft u een vraag? Bel gerust: 040 2984046.

Een metal-stud-wand is een systeembinnenwand. Metal-stud-wanden zijn veel toegepaste en lichte scheidingswanden van gipskartonplaten, die onafhankelijk van de dragende structuur worden opgebouwd. Daarnaast werken deze zeer vlakke en strakke wanden brandwerend en bieden ze een financieel intereressante, schone en droge afbouwmethode.
De wanden bestaan uit metalstud-staanders en liggers. De liggers worden met pluggen vastgezet in de vloer en in het plafond.

Vraag vrijblijvend een offerte aan

Een eenvoudig systeem met vrijwel eindeloze mogelijkheden!

En daarom zijn metal-stud-wanden vaak de perfecte oplossing voor een ruimtescheiding met goede warmte-, geluids- én brandwerende eigenschappen. Omdat er zoveel mogelijkheden zijn met dit type wanden, is het belangrijk om eerst de tijd te nemen om de beste oplossing te zoeken. Bij Van Poppel Montage bent u verzekerd van een objectief en deskundig advies, toegespitst op uw specifieke situatie.

De opbouw van een metal-stud-wand

Een metal-stud-wand bestaat uit de volgende onderdelen:

  • metal-stud-profielen - dit zijn profielen met een C- of U-vorm
  • isolatiemateriaal (glaswol of steenwol): deze materialen bieden zowel warmte- als geluidsisolatie!
  • (soms) dampdichte folie
  • een plaatmateriaal zoals gipsplaat, OSB of gipsvezelplaat - die ook een brandwerende werking heeft. Door twee gipsplaatlagen toe te passen, kunnen we de brandwerende eigenschappen van de wand verbeteren van 30 naar 60 minuten.
  • een afwerklaag, zoals bijvoorbeeld behang- of schilderwerk
  • tussen de vloer en de liggers wordt een zachte drukband aangebracht, om geluidslekken te voorkomen

metal stud wand

Metal-stud-wanden kunnen ook fungeren als voorzetwand. Op die manier kunnen ongewenste oppervlakken aan het zicht worden onttrokken. Ook dan profiteert u van warmte-, geluids- en brandwerende eigenschappen van de wand.

Projecten in beeld | wanden

Bekijk hier enkele van onze wandenprojecten!

Metal-stud-wanden

Metal-stud-wanden bieden vrijwel eindeloos veel mogelijkheden. Gegarandeerd strak en vlak!

Lees meer...

Glaswanden

Door het plaatsen van een glaswand creëert u een ruimte die akoestische privacy biedt, maar wel nog onderdeel uitmaakt van een groter geheel. Het mooie aan systeemwanden is dat er delen van de wand doorzichtig gemaakt kunnen worden, terwijl andere delen dicht zijn. In de afwerkings- en materiaalkeuze zijn de mogelijkheden enorm.

Lees meer...